In Twente zijn de wandel- en fietsmogelijkheden eindeloos. Het landschap is glooiend en afwisselend. De wandel- en fietsknooppuntennetwerken bieden u de mogelijkheid lange en korte aantrekkelijke tochten te wandelen en te fietsen.

Fiets- en wandelroutes
Bij de Tourist Info Hof van Twente in Markelo (tel. 0547-361555) zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar. O.a. de prachtige vijfsterrenfietsroute door de Hof van Twente, de boerderijenroute en de kastelenroute.

NS-wandeltocht
Wanneer je de tweedaagse wandeling Markelose Berg van NS loopt is De Keite een prima plek om met een trekkerstentje te overnachten.
Op de eerste dag loopt u vanuit Goor langs de Schipbeek onder langs de Markelose Berg naar Markelo. De tweede dag loopt u via een bosrijke omgeving naar Rijssen. Ruim de helft van de route gaat over onverharde paden.
De routebeschrijving kunt u downloaden en uitprinten.

Fietsvierdaagsen
U kunt er ook voor kiezen mee te doen aan de fietsvierdaagse. In Markelo wordt deze de derde week van juni georganiseerd. In Laren wordt ís zomers en in Goor in de herfst een fietsvierdaagse georganiseerd.

Ruiterpaden
In de directe omgeving zijn aantrekkelijke ruiterpaden. Een lust voor de paardenliefhebber. U kunt uw paard in een van onze weilanden laten lopen.

Markelo - Hof van Twente
WYSIWYG Web Builder