In Twente zijn de wandel- en fietsmogelijkheden eindeloos. Het landschap is glooiend en afwisselend. De wandel- en fietsknooppuntennetwerken bieden u de mogelijkheid lange en korte aantrekkelijke tochten te wandelen en te fietsen.

Fiets- en wandelroutes
Bij de Tourist Info Hof van Twente in Markelo (tel. 0547-361555) zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar. O.a. de prachtige vijfsterrenfietsroute door de Hof van Twente, de boerderijenroute en de kastelenroute.

NS-wandeltocht
Wanneer je de tweedaagse wandeling Markelose Berg van NS loopt is De Keite een prima plek om met een trekkerstentje te overnachten.
Op de eerste dag loopt u vanuit Goor langs de Schipbeek onder langs de Markelose Berg naar Markelo. De tweede dag loopt u via een bosrijke omgeving naar Rijssen. Ruim de helft van de route gaat over onverharde paden.
De routebeschrijving kunt u downloaden en uitprinten.

Fietsvierdaagsen
U kunt er ook voor kiezen mee te doen aan de fietsvierdaagse. In Markelo wordt deze de derde week van juni georganiseerd (zie www.fiets-vierdaagse.nl). In Laren wordt ís zomers en in Goor in de herfst een fietsvierdaagse georganiseerd.

Ruiterpaden
In de directe omgeving zijn aantrekkelijke ruiterpaden. Een lust voor de paardenliefhebber. U kunt uw paard in een van onze weilanden laten lopen.

Markelo - Hof van Twente
WYSIWYG Web Builder